Wednesday, April 11, 2007

Mandag 5.februar

Noen bilder fra Bayesh her, ettersom denne dagen stort sett ble tilbragt i leiligheten og nede i gjestehusets bakgård.
Vi begynner med kvelden: Storebror og Mannen slapper av i stua. Storebror ser Narnia-DVD på PC, mens Mannen tjuvlåner guttungens Nintendo. Stua var romslig, med tre sofabenker, salongbord og stort spisebord med seks stoler. Fra stua var det utgang til en av leilighetens balkonger, den som vender ut mot gata.

Vi hadde TV med to kanaler, begge på amharisk. Men en time hver kveld, fra halv ti og utover, sender ETV de viktigste nyhetene og et talkshow på engelsk. Veldig interessant! Og TV-reklamene er absolutt verdt å se selv om man ikke forstår språket. En av de snedigste innfalsportene til et lands (populær)kultur er via TV-reklamen. Den sier mye om samfunnet.
Så til morgenen: Jeg våknet klokken 07.45 av at noe tungt landet på ryggen min. Det var Lillesøster som hadde klatret ut av senga si og over til meg. Vi koste litt før vi sto opp, men jeg gikk for halv maskin. Øynene var gjenklistret, nesa var tett og halsen var ganske sår.

Dermed ble det en hjemmedag, hvor vi konsentrerte oss om hvile og hverandre. Egentlig ganske ålreit, for vi hadde jo hatt noen travle dager.
Barna lekte i leiligheten og i bakgården (bildet t.v er av bakgården, tatt fra balkongen), Storebror var kjempeflink og fikk gjort unna mesteparten av leksene, og Mannen gikk på handletur til den lokale butikken. Han kom hjem med mye deilig mat, blant annet ferskt brød, moden ananas, druer, løk og tomater, og disket opp med finfin pastamiddag. Lillesøster kastet innpå, og da hun var mett, gjorde hun "ferdig"-tegnet. Flinke jenta!


Kjøkkenet vårt på Bayesh inneholder det mest nødvendige av kjøkkenutstyr (vannkoker inkludert), kjøleskap og komfyr med både stekeovn, gassbluss og elektriske kokeplater.
Vi hadde med kjøkkenhåndklær selv, og handlet mat, drikke, oppvaskmiddel og denslags underveis.

Hovedsoverommet består av dobbeltseng, barneseng og skap. Det er dessuten utgang til balkongen som vender mot bakgården.
Her sover Lillesøster sin søteste søvn. Hun har vært i seng en drøy halvtime, og har allerede rukket å snu seg opp-ned i senga si.

På det andre soverommet var det en litt smalere dobbeltseng og skap.No comments: